עוד שלב של גוגל במלחמה נגד מקדמי אתרים
גוגל נלחמת כבר שנים במקדמי אתרים, לפעמים מסיבות מוצדקות ולפעמים לא (בדרך כלל מסיבות מוצדקות). המלחמה של גוגל במקדמי אתרים היא מלחמה מעניינת מכמה בחינות. לגוגל יש מין אלגותרים סופר סודי שכולם מהללים וכותבים עליו כמגדיר האולטימטיבי לאינטרנט, למרות שלפחות כלפי חוץ האלגוריתם נראה פשוט, פשוט מאוד אפילו: כמה שיותר קישורים נכנסים מאתרים בעלי סמכות (PR גבוה) ככה יותר טוב. זה נראה כמו מלחמת דוד בגוליית (גוליית הוא גוגל במקרה הזה).
זה מעניין כי קבוצה של אלפי אינדיבדואלים ברחבי העולם מנסה בלי הרף לפצח את חידת גוגל ולהרוויח ממנה כסף, ופעמים רבות רבות גם מצליחה. מהזווית הזו גוגל מייצג את העולם התאגידי הממוסחר ואלפי אנשים בעולם הם קומבינטורים קטנים שמצליחים להציג אותו במערומיו פעם אחר פעם. גוגל הוא עדיין המנצח והמרוויח הגדול ביותר, כי זה טבעו של העולם שבו אנו חיים בימים אלה.
הצד השני של המטבע הוא עבודתם של מקדמי אתרים, וזה דבר מעניין נוסף. העבודה של מקדם אתרים, פרט להחלפת קישורים, היא ביסודה זיבול האינטרנט בהררי מאמרים בעלי תוכן רלבנטי למחצה שמטרתם להפנות קישור לאתר הראשי שהם מקדמים. בעברית המצב סביר יחסית, אבל עדיין אתרים שלמים דוגמת Articles או Reader שלא לדבר על מאות אינדקסים זניחים ואתרי קישורים מתקיימים בחלקם הגדול תודות למאמצי חברות SEO לשתול בהם מאמרים וקישורים לאתרים שהם מקדמים, ולא בגלל תוכן גולשים סובייקטיבי.
באנגלית המצב גרוע יותר, שכן עבור השפה האנגלית (בעלת בסיס לקוחות גדול בהרבה) קיימות אינספור תוכנות שמאפשרות שכתוב אוטומטי של מאמרים, הזנת בלוגים של וורדפרס באופן אוטומטי וזה עוד בלי להזכיר את התוכנות הגרועות ביותר. הסיטואציה הזו יוצרת מצב אבסורדי בו חלק גדול מתוצאות החיפוש המבוססות על האלגוריתם המהולל של גוגל הן כאלה שעברו הטייה על ידי מקדמי אתרים (במקרה של חיפושים בעלי פוטנציאל רווחיות) או תוצאות מיושנות ובלתי רלבנטיות (במקרה של תוצאות חיפוש על ביטויים לא רווחיים).
חיפושיים רווחיים ולא רלבנטיים מול חיפושים לא רווחיים וגם לא רלבנטיים
דוגמא אקראי לחוסר היכולת של גוגל להתמודד עם תוצאות חיפוש המושפעות על ידי מקדמי אתרים:
אם אחפש בגוגל.קום את הביטוי הבא:
"new years eve 2010 las vegas" כי אני רוצה לחגוג שנה אזרחית חדשה בלאס וגאס, לא אמצא בעמוד הראשון (לא בדקתי מעבר לזה) ולו תוצאה רלבנטית אחת של אתרים רלבנטיים מלאס וגאס. כן מצאתי ים של אתרים אופורטוניסטיים שמחפש להרוויח את הגולש האקראי ושהצליחו "לעבוד" על גוגל, מה שנראה לי לגיטימי לגמרי. אבל אם אחפש ביטוי לגיטימי לא פחות שנובע ממצוקה אמיתית כמו: "windows 7 realtek audio problems" אגיע לכל מיני פורומים שהאפשרות למצוא בהם תשובה אמיתית לבעייה שלי קלושה עד בלתי קיימת, לפחות עבור הגולש הממוצע.
ההבדל בין שני הביטויים הוא כסף. מהראשון אפשר להרוויח אותו על ידי הפנייה לאתרים רלבנטיים, השני לא מספיק מחופש למטרות רווחים כספיים, לא משך מקדמי אתרים, אבל עדיין לא מציג תוצאות רלבנטיות מספיק. המסקנה ההמתבקשת היא פשוט לא לסמוך על גוגל כעל איזה גורו עם תשובה נכונה לכל שאלה. לפעמים גוגל מספק תוצאות רלבנטיות, ופעמים רבות הוא לא.
מה גוגל עושה כדי להלחם בתוצאות המושפעות על ידי מקדמי אתרים?
בעיני, גוגל מודה שהיא לא מסוגלת להלחם בתוצאות החיפוש שמושפעות על ידי מקדמי אתרים, כלומר האלגוריתם שלה פשוט לא מספיק חכם. כדי לנסות לעקוף את תוצאות מקדמי האתרים, גוגל מנסה כבר שנים להציג לך תוצאות חיפוש שאמורות למצוא חן בעיניך, כלומר כאלה שכבר ביקרת בהם. אם בשנים האחרונות קיבלת תוצאות חיפוש "אישיות" כל פעם שהיית מחובר לגוגל או לשירותים נלווים כמו GMAIL, הרי שעכשיו תקבל תוצאות כאלה גם אם אתה לא מחובר. אם אתה לא איש מקצוע סביר שלא תדע את זה, וככה נראה שגוגל רוצה את זה.
כבר שנים מדברים בקהילת ה-SEO על כך שגוגל מעדיפה מותגים. מותגים הם אמינים, הסיכוי שהם מפברקים אתר אינטרנט הוא אפסי וכך גם הסיכוי שהם נוקטים בשיטות קידום אתרים שגוגל מחשיבה כפסולות. כעת נראה שגוגל עוברת לשלב הבא במלחמה במקדמי אתרים: תוצאות החיפוש שנציג לך יהיו מבוססות על היסטוריית הגלישה שלך, כי הגולש הוא סוג של מותג בפני עצמו, מי יכול להיות אמין יותר ממך?
לצד צעדים אלה, גוגל מציגה פתרונות אפשריים נוספים, כולם לדעתי נועדו להלחם במקדמי אתרים: תוצאות מהשבוע האחרון, היום האחרון, תוצאות וידאו, תוצאות בלוגים או פורומים: כולן נועדו לדעתי לעקוף את השיטות הנוכחיות לקידום אתרים ולהעניק חשיבות לתוצאות "אמת", בדרך כלל לא בהצלחה גדולה….
אין פוסטים קשורים.
